ICM Versenyek!

ICM Versenyek!

ICM – Körös ” A Lehetetlen küldetés “

Néhány gondolat:

Többen kerestetek már és aggodalmatokat fejeztétek ki, hogy tartatok egy folyóvízi versenytől. Nincs ilyen jellegű tapasztalat, túl nagy kihívás, stb.

Mi úgy gondoljuk, hogy egy bojlis horgász számára a Hármas körös ezen szakasza nem jelenthet megoldhatatlan problémát. Ezen a vízen ilyen jellegű verseny még sosem volt, így senki sem rendelkezik tapasztalattal. Ez egy 80-120 méter széles duzzasztott folyószakasz 6-7 méter átlagmélységgel, bedőlt fákkal, akadókkal, mely normál nyári vízállásnál nagyon lassan áramlik, néha szinte állónak tekinthető.

Nagyon szép halállománnyal rendelkezik mind ponty, mind amúr tekintetében. Mindazon által ez egy vadvíz, nem hasonlítható össze a ma oly népszerű, szinte már a túltelepítés határait súroló horgásztavakkal. De ezt a horgászmódszert kedvelő, szerető emberek számára fontosnak kell lennie a bojlizás alapgondolata, melyet a módszer ősei, megalkotói céljukként tűztek ki.

Az adott vízből megfogni a lehető legnagyobb példányokat. Amikor ténylegesen az számít, hogy valójában honnan is származik az a bizonyos fotó az albumunkban. Mi úgy gondoljuk, hogy az előzetes aggodalmak talán kissé alaptalanok. Aki úgy gondolja jöjjön el, mérettesse meg magát ilyen környezetben is. Ezen túlmenően pedig szerintünk eljött az idő, hogy az eddig versenykörülmények között talán méltatlanul mellőzött folyóink is bekapcsolódjanak ebbe a szép sportágba. Kicsit hazajöttünk, hiszen ezen a tájon nőttünk fel, így minden résztvevőnek ígérhetjük, hogy tudásunkhoz mérten segítünk, amiben csak tudunk.

Comments are closed.